logo eerlijk te huur

Aan de slag met de Wet Goed Verhuurderschap

Sinds 1 juli 2023 is de Wet Goed Verhuurderschap in werking getreden. Het platform Eerlijk te Huur faciliteert Nederlandse Gemeenten in de uitvoering van deze nieuwe wet.

wet goed verhuurderschap

Eerlijk te huur biedt handvatten voor iedere gemeente

Aan de slag met Goed Verhuurderschap

De Wet Goed Gerhuurderschap stelt elke gemeente in staat om lokaal woningbeleid toe te passen.

Wat vraagt dit concreet van gemeenten? Dankzij het platform Eerlijk te Huur kan beleid eenvoudig in de praktijk verwerkt worden. Van toewijzingsprocedures tot handhaving.

Misstanden tegen gaan

Voor een eerlijke huurwoningmarkt

Het platform Eerlijk te Huur is speciaal ontwikkeld om misstanden zoals Woondiscriminatie en ondermijning tegen te gaan. Door inzet van digitale overheidsbronnen kunnen kandidaten volledig anoniem doch gevalideerd reageren op woningen.

huurlogboek
woondiscriminatie

Een helpende hand bij handhaving

Ondersteuning van meldpunten

Veel gemeenten beschikken al over speciale huur- of anti-discriminatieteams. Dankzij Eerlijk te Huur kunnen deze teams gerichter huurders helpen bij de verwerking van deze meldingen over misstanden door middel van een huurlogboek

Stappenplan voor gemeenten

Eerlijk te Huur heeft een speciaal stappenplan ontwikkeld voor de implementatie van de Wet Goed Verhuurderschap.

Het woningplatform

Als eerste stap wordt op een eigen domein het woonplatform live gezet. Hierop kunnen bemiddelaars of verhuurders het woningaanbod plaatsen.

Inzicht in de woonvoorraad

Als het platform eenmaal draait kan er via een real-time beveiligde verbinding informatie gedeeld worden met de gemeente over mutaties in de voorraad.

Ondersteuning meldpunten

Mocht er een melding binnenkomen over een misstand, dan kan deze behandeld worden door middel van het anonieme huurlogboek.

Ervaring met al meer dan 15.000 woningverkopen

Over ons

Wij zijn het team van softwarebedrijf Eerlijk Bieden. Voor de koopwoningmarkt hebben we al het Biedlogboek ontwikkeld, nu is het tijd voor de huurwoningmarkt. Wij geloven dat de inzet van software het verschil kan maken voor alle betrokkenen!

Vraag een informatiepakket aan

Wil jij aan de slag met de Wet Goed Verhuurderschap en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Eerlijk te Huur? Voer onderstaande gegevens in om een informatiepakket aan te vragen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam:

Pilot afgerond

De afgelopen 6 maanden is het Eerlijk te Huur-platform ingezet om een pilot te draaien op de Rotterdamse woningmarkt. Nu de pilot is afgerond worden de resultaten onderzocht. Hierover volgt later meer informatie.

Bedankt voor de interesse namens Team Eerlijk te Huur!